19:00

Vara SK

Referat

Seriepremiären slutade 2-2.

Seriepremiären borta mot Fristad slutade 2-2 efter att vi legat under vid två tillfällen. Våra mål gjordes av Leo Persson och Philip Johansson och oavgjort får anses rättvist och logiskt sett till fördelningen av målchanser.
Det är så spännande att se en match också i efterhand, vi filmar ju numera de flesta matcherna, vilket är intressant. I den här matchen så är känslan efter matchen att vi gör en sämre första halvlek. Efter att ha tittat på första 30 minutrarna så stänger vi ner matchen totalt. Fristad har ett par skott långt utifrån. De pressar tillbaka oss visserligen med en hög press som vi inte riktigt kommer ur men det man ser är absolut inget markant spelövertag. Det som förändrar saker och ting är ner deras offensivt bästa spelare runt minut 32 får bollen och gör en magisk trixning och dunkar in 1-0.
Efter det har vi ett fint anfall där Leo kommer runt på västerkanten, inspelet räddas av målvakten rakt ut till Strömfelt, som tar emot och skjuter tyvärr över i bra läge. Där var det nära 1-1 omgående. Efter detta fortsätter vi att trycka på och surrar runt deras straffområde och skapar några hörnor. På en av dessa hörnor får Leo fatt i andrabollen, han tar emot den och smackar in 1-1 i bortre burgaveln, mycket snyggt.
Efter vårt mål så skapar Fristad direkt några farligheter, precis som att vi är lite nöjda med kvitteringen och blir något passiva. När halvleken närmar sig sitt slut så ger vi bort bollen på egen planhalva och de kontrar 4 mot 3, spelar fri en spelare som skjuter, Olsson är på den men bollen studsar ner mot målet och in tyvärr. Det är i stort sett det sista som händer i halvleken.
I halvlek är vi besvikna på vårt spel och pratar ihop oss om att göra det bättre och vi hjälps åt att gjuta mod och energi i varandra.
I andra halvlek startar vi bättre och närmar oss motståndaren med hårdare press. Vi får ett läge genom frispark som lyfts in, Ludde håller sig framme men stöter bollen över målet, där var det nära. Fristad är sedan framme igen genom sin nr 9 men Olsson gör en fin fotparad. Lite senare är nr 9 i farten och spelar snett inåt bakåt till medspelare som skjuter, återigen alert Olsson nere vid stolpen och returen hinner han upp på och räddar även den. Här var det jätteviktigt för oss att Olsson var så på tårna för dessa två räddningar var superlägen för Fristad.
Efter detta sticker vi upp och hittar rätt i anfallet och skapar läge för inspel som täcks till hörna. Leo är sedan framme på samspel med Kvist men tåar bollen på målvakten till hörna igen.
Fristad får lite senare en frispark i farligt läge. Den slås mot mål och Olsson släpper en retur som han får bort, mycket nära 3-1 där och då hade det blivit jobbigt.
I detta skedet är vi med bra i spelet och får mer och mer bollar bakom dem, både på mittfältet och backlinjen. Vi får mer och mer ett ordnat passningsspel som gör att vi tar tag i mer och mer av spelet.
Sedan kommer så kvitteringen. Jonas vinner boll på egen planhalva och spelar vidare till Carl, som precis kommit in. Han får bollen vidare ut på vänster kanten till Hugo Andersson. Hugo utmanar mot backlinjen och släpper precis perfekt bollen ut till Leo. Leo i sin tur chippar in bollen mot straffområdet och där löper Philip Johansson upp och nickar in 2-2. Ett grymt fint anfall och ett klassavslut. Mycket vackert.
Efter målet så händer inte så mycket åt något håll. Fristad får lite fasta situationer som de lyfter in men vi är med på allt och tar bort. På en hörna för dem så kontrar vi och får ett superläge där Leo spelar in till Philip igen, men Philip får inte med sig bollen det första utan försvarare hinner emellan. Passningen från Leo friställer Philip och det är jättenära fritt läge. Philip fortsätter jobba på bollen, Aronsson ansluter och vi vinner tillbaka bollen precis vid straffområdet. Bollen ut till Leo men hans avslut går precis utanför. Så ruggigt nära 3-2 till oss.
Lite senare drar Hugo upp ett anfall och spelar Leo vars inspel avslutas av Aronsson i famnen på målvakten. Precis i slutet av matchen får Leo chansen att spela fram Philip igen, men bollen blir lite för brant och Philip hinner inte fram att avsluta.
När jag nu sett matchen efteråt så ger det en annan bild än den jag upplevde på plats. Taktiskt sett så löser vi matchen utifrån matchplan och stänger ned Fristad väldigt effektivt. Vi är under press ibland men ju längre matchen led blev Fristadspelarna tröttare och tröttare medan vi ångade på ända in i det sista. Vi har några stora lägen att avgöra på slutet men ska vara nöjda med 2-2. I höstas tog vi inte en enda poäng på bortaplan så det känns bra att redan tagit en mot ett bra lag. Vi ska vara oerhört nöjda med arbetsinsatsen och moralen i laget. Vi ger oss aldrig och motståndarna kommer aldrig kunna slappna av mot oss om vi fortsätter såhär. Nu ska vi göra en bra träningsvecka och jobba stenhårt för att knäcka Gerdsken i hemmapremiären, som överraskande förlorade sin hemmapremiär mot nykomlingen Torestorp/Älekulla. Nästa söndag! Välkomna!